Bruk 1-2-3-metoden når du øver til fagdag og eksamen i matematikk 2P

dsc01643.jpg

 

- Våren er her!

Men med vår følger både fagdag og eksamen i matematikk 2P. Og med fagdag og eksamen følger øving. Det er få som ville valgt å bruke ettermiddager og kvelder på skolearbeid hvis de kunne få god karakter uten.

Om du kjemper for å stå i faget, prøver å klare 4-eren for å komme inn på lærerstudiet eller går for 6-eren, så er det viktig å øve riktig. Øver du riktig, kan du bruke mindre tid for de samme resultatene.

1-2-3-metoden hjelper deg med å øve på akkurat det du trenger, og på den riktige måten.

Du trenger: Gamle eksamensoppgaver og gode løsningsforslag.

1-2-3-metoden:

  1. Velg en eksamensoppgave og regn den så godt du kan.
  2. Se på løsningsforslaget og prøv å forstå dette.
  3. Regn oppgaven en gang til uten løsningsforslag.

Slik fortsetter du med oppgave etter oppgave.

Metoden er veldig effektiv, men utfordringen kan bli stor hvis du ikke forstår løsningsforslaget og ikke vet hvordan du skal løse oppgaver digitalt. Vi har derfor laget nye løsningsforslag til deg som inneholder korte filmer som forklarer selve oppgaven, og andre filmer som viser hvordan du gjør oppgaven i GeoGebra.

Skjermbilde 2018-04-20 kl. 11.48.36.png

Frem til 15. mai kan du få teste det gratis ved å sende kodeord EXPLAIN til 2030. Fra 15. mai må du betale, men da kommer det også mye mer innhold til hele del 2 av eksamen, blant annet med filmer til oppgaver om regneark og statistikk.

Hvis du er ute etter toppkarakter, får du også ekstratips på noen av oppgavene.

Jeg ønsker dere lykke til på fagdag og eksamen!

Hilsen Nina i Explain-teamet

Nina Pettersen